Saknaden slog till

Påskdagen.

Sol, vårkänslorna fullkomligt spirade när jag vaknade och gick ut nu på morgonen.. Sjön glittrade, blåsipporna har kommit och barnen höll på att lära sig cykla! (oj tänk när man var där, det var tider det, ler..)

Det var en pojk som skulle vända och cykla tillbaka mot sin farmor och han log med hela ansiktet när han lyckats vända och jag gick förbi och hemåt, så hör jag det hemska ljudet, det välkända "knä mot asfalt" ljudet, en ringklocka som plingar till och sedan ett högt skri som man inte vet beror på smärta eller  rädsla..Tulle... Upp igen, träning ger ju färdighet sägs det...

Jag må längta utomlands igen, tillbaka till mina älskade marknader, galna infödingar, konstig mat, ljuvlig glass, härliga klimat och bad mm men MEN jag måste ändå slå ett slag och ge poäng för våren i Sverige, den slår det mesta med sin skönhet, luften och allt som börjar gro.. Helt fantastiskt!!

När jag var mitt inne i skogen kom det en man med sin golden retriver och jag träffades av en enorm längtan efter Valdez, min lille plutt.. Det gick över förväntan under resan och även nu när jag kom hem men så plötsligt bara högg det till inom mej och jag kände ett stort behov av att få krama den här hunden i skogen, brukar inte göra det eftersom jag själv kan tycka det är småtjatigt när man är påväg nånstans och 25 pers ska krama och prata och ha sej med Valdez när vi är ute. Men ägaren var trevlig och skrattade bara när jag satte mej med hunden och busade lite. Han såg kanske saknaden i mina ögon, vad vet jag?

Hela vägen hem sedan satt det som en klump i halsen på mej eller en snara om luftstrupen, å vad jag längtar nu... Vill ta med mej kaffe, filt och plutten till alla mysiga sjöplatser runt omkring här i Sköndal. Finns hur många ställen som helst, det ena stället mysigare än det andra. 

Ja, jag börjar vänja mej vid livet i Sköndal, känner mej mer hemmastadd och ja, livet börjar ta en lite bättre form än när jag precis kom hem från resan.. Skönt..

Småseg efter jobbet fikade ja och Linnea vid Nybrokajen igår och när vi triggat upp varann tillräckligt under en promenad till Karlberg åkte vi hem till Joel och satt ute på altanen me honom, Marcos och Kristoffer. Vattenpipa, sovsäckar och bra musik. Lagom påskafton.. Övertrötta som fasen var allt, verkligen ALLT skitkul och jag har typ träningsvärk i magen nu efter denna helgen.. =)

Det  är HÄRLIG träningsvärk det!!

Nej nu ska ja dra på mej bikinin och springa ner till sjön och sova i solen tror ja... sen blir det promenad i stan med Joel, vi ska äta GLASS oxå.. =)

 //Antz


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0