Dubbelmoral, check

Jag ger er härmed mitt fulla tillstånd och ärliga medhåll till att tycka att jag lever upp till den maximala dubbelmoralen..

Tänker inte ens försöka på att försvara mej, nej inte det allra minsta för jag har alldeles för fullt upp med att leva upp till den dubbelmoralen ja precis just nämde... ler..

Skämt åsido, rätta mej nu om ja har fel men,

Jag vill hjälpa utsatta människor runt om i världen men jag blir irriterad på folk som stoppar upp och försöker pracka på mej dåligt samvete på gatan genom att  säga "hej, vill du hjälpa kvinnorna i Afrika?" Eftersom jag inte vill stödja genom att skriva på hans lista och ge honom en provision han inte förtjänar säger ja "nej.." Alltså är jag en ond människa. Men på samma gång så skulle ja lätt ge upp allt här hemma för en säng i Afrika, gröt till frukost + lite fofu till middag och ett 6 dagar i veckan jobb på ett barhem i nöd. Helt utan lön. LÄTT

Jag kan bli sjukt arg på folk som tränger sej före i köer som jag står i eller står i en provhytt i 7 timmar när jag har bråttom att prova. Sen att JAG hoppade rätt in till Ello och Hanna längst fram i kön till Coldplay både i Globen ifjol och på stadion förra veckan utan att visa minsta hänsyn till alla andra som köat 5 timmar gör ju absolut inte ett dugg!!! För jag jobbade ju hela dagen och det är det ju verkligen bara jag som gör i detta landet! Right?!

Jag sitter gärna varje höst när mörkerkvällarna närmar sej och regnet börjar bli en dagsrutin och jiddrar och mysiga hemmakvällar i soffan med te och värmeljus. Sen sitter jag där om kvällen och tycker att te är en meningslös dryck som suger för det är för jävla varmt och smaklöst, regnet gör mej på dåligt humör och det sista jag vill är att krypa upp i soffan. Mysig? Ja det är nog det sista jag känner mej!!

Jag öser gärna skit över det svenska rättsystemet om tex hur fel det är när en missbrukare som fått sitt straff eller vård  kommer ut i det "fria" igen. Fria i mina ögon kanske, medn den stackarn som kommit ut har inget kvar att hämta. Hemlös, check! Arbetslös,Check! Pank, Check! Rädd, check!! Desperat, check check check!!!! Tillslut finns det bara vissa som vill ta emot honom, hans gamla pundarvänner och det missbruket som är det enda han känner till och anser sej duga för. Men gör jag något åt allt detta?? Nej fan, men visst gnäller jag när jag hör om nån missbrukare eller folk som hamnat fel  som gör nåt dumt utan orsak! Jag tycker då att de är en börda för mitt vackra samhälle och borde låsas in för gott!!! Hmmm... hur tänkte jag där..

Grundidén till detta bibellånga inlägg föddes när jag va på Vero Moda idag och provade en asfin jeansklänning. Jag ser min kropp och säger till mej själv. Va fan hände!? Var fit, kände mej snygg och skön i kroppen efter resan i våras. Nu, 8 kg senare, SÅÅÅÅ mkt blekare och känns det inte lika nice längre. Men det är bara ja som styr min kropp så varför tar ja ett wienerkbr på jobbet när jag vet om mitt missnöje? Varför äter jag varje dag 10 saker ja inte borde osv osv Jag vet precis vad som krävs för att komma lite närmre formen jag vill hålla men gör tvärtom. Äter skit, lever skit i hälsomässigt syfte. Äter 3 kulor glass o gnäller att kläderna sitter för tajt efter!! Här har ni mej i ett nötskal. .....
Tro inte att jag tycker man aldrig ska äta nåt gott,unna sej  eller så. Jag tuggar ständigt på nåt och tycker alla är vackra på sitt sätt...... Jag skiter i andras utseende och vikt, går på deras personlighet.

Vikten i sej är ju bara en siffra men åsynen av  följden till den gör mer ont än gott och ända sittar jag där en fredagskväll i aug just hemkommen från a la crepe där både varmrätt o dessert stod på menyn!!

Håll med mej om att du mer än en gång nu kännt att "just det, detta är ju för sjutton typ jag, grannen, polaren eller nån annan .... 

Av allt ja skrivit idag är ja, CHECK i alla kategorier vad gäller dubbelmoral, den skriver jag under på.....
LÄTT

Sov så sött...

//Antz

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0