Tom eller bara Tömd

Ja, jag vet inte... vad är värst, att vara tom eller tömd och isåfall vilket är ja? Skillnaden är kanske hårfin och ganska menlös när det väl kommer till kritan.

Jag är en person som har ett stort behov av egentid. Jag har inget emot att sitta ensam på kvällarna titt som tätt eller att fixa picnic och sätta mej ensam vid vattnet, nej jag njuter ofta av det och har varit sån sedan jag var liten. Hade inga problem att roa mej utan pappa, mamma, martin eller tusen ungar runt mej.

Men jag är inte en sämre vanemäniska än någon annan, den 11:e nov i år möter jag upp Viktor på Karlberg och tiden man spenderar ensam på resande fot är minimal. Vi hinner knappt säga hej då förens jag möts upp av Martin (bästa brollan i världen) på Landvetter för att överaska och fira jul med familj och vänner. 

MYSIGT, men återigen, egentid-ZERO
Jag var ensam när jag sov, annars är det alltid en eller flera runt en. Jättemysigt och inga konstigheter..

Idagkom jag hem, vilket oxå var efterlängtat efter några v resande. Mitt gula, gamla stora hus välkomnade mej hem med massor av snö överallt. konkade mej upp för trappan o in i min lilla hall..

Möts av.... Tystnad.. Mörker..

Här borde jag dra en lättnadens suck, eller? 
Jag får ju äntligen min egentid serverad..
Sprang in i köket o fick igång stereon,tystnaden kväver mej!!
Jag hittade 7 underbara brev från Puff som jag sparade till senare.
Börjar packa upp lite förstrött, kylens tomhet ekade och jag tog en tur till affären..

Men min egen tomhetskänsla fylldes inte upp i takt som kylen, Ensamheten gnagde ändå..
Pippi svarar inte i telefon, Emelie svarar efter ett par signaler och från ingenstans kommer tårarna..

Utan hejd, utan vettig orsak snyftar jag fram att jag saknar henne nåt galet.. Men jag ville inte vara kvar på kusten utan ville komma hem idag, men jag vill bara inte vara ensam...

Jag vet att detta är en tillfällig känsla. Är alltid lite fuckt up o rotlös efter att jag har rest och JAG VEEEET att det kommer kännas bra om ett par dagar eller nån v. Men just nu... Ja just nu vet jag inte vad jag vill...

Om jag är tom eller tömd vet jag som sagt inte, kanske är jag bara ensam....

 

//Antz 


Uppdatering

Jag kanske har förvirrat er stackars läsare ett tag nu...

"Glad lucia" och sen tog det stopp! Nej det gjorde det verkligen inte.. Det blev två julfirande (ett i Swakopmund o ett i Windhoek) Båda va riktigt nice, den ena julen gav snö, dans runt granen o isbad och den andra brunchpicnic, "lussekatt" o bollkastning!

När vi var vid kusten åt vi fisk på restaurang såklart och maten var grym! Bästa fiskrätt jag ätit ute nånsin tror ja förutom nån grymt bra fisksoppa på västkusten givetvis! =)

Andra julmiddagen åt vi på Joe´s beerhouse i Windhoek. En restaurang några locals hade tipsat om och vi fattade snabbt varför! Köttet var sjukt välgjort, hur gott och mört som helst! Jag åt zebra och Viktor åt en mixtallrik med struts, springbock o nåt mer... (?)

Det är helt sjukt, inte nog med att maten är asgod och portionerna enorma, det är ju så billigt att man typ garvar när notan kommer! Man kan lätt få fördrink, förätt, varmrätt, öl till maten, dessert, kaffe och avec för under 200 kr!! Det är ju fan typ en varmrätt i Sverige! =)

Inte konstigt man blev lite bitter när man fick pröjsa 278 kr för tre shotar igår på konserven!!!

Vi prövade nåt mindre nice en kväll, vi hade skämtat om KFC kedjan rätt mkt o bestämde att eftersom ingen av oss hade käkat där innan skulle vi prova innan vi drog hem. Så en kväll gick vi dit o åt middag. Sjukt överskattat o inte prisvärt. Friterad kyckling som knappt e smaksatt o pommes som smakar som pommes gör mest för alldeles på tok för mkt pengar!

Shit, vi fattade verkligen inte varför folk köar för den skitmaten! Visst, äckligt va det inte men hey ja skulle aldrig gå dit frivilligt om det fanns fler alt!

Men det va ju kul att prova!! =)

Sista dagarna blev det lite julshopping o poolhäng vid hostelet.

Måndag den 21 var det dags att flyga från Windhoek till JO-burg (världens kanske mest sjuka stad)
Aldrig nånsin blivit varnad HELA tiden där så fort man rör sej eller släpper väskan m blicken mer än 3 s. Mentaliteten är galen,,,, lider me de som bor där, vilket liv, eller vilket "inte-liv" kanske man ska säga för det är ju så det är. Vi har pratat me de som bor där, de går till jobbet o hem på kvällen. Ser på TV för ut kan man ju inte gå om man inte vill bli mördad eller liknande... Kul jul..

Vi hade 26 h att spendera på JO-burgs flygplats innan vår flight till Istanbul skulle gå kl 20.00 den 22e.

Kvällen vi kom gick lätt att fördriva o natten spenderades på rätt ok bänkar uppe vid view deck. Somnade ett par h men vaknade och upptäckte att vi blitt rånade! yes...

klarat oss i 6 v o sista dagen, BAM!
Som tur va sov vi på våra väskar m pass mm så de fick bara med sej prylar som vi klarade oss utan + Viktors nya skor. Fortfarande otrevligt och inge kul men det vore jävligt om de tagit pass o allt sista dagen!

Vi visste att vi skulle behöva 100 rand till att plasta in vårt bagage, (för att inte bli av med alla grejer)
så frukosten blev "gammalt bröd" för 3 rand o två kaffe att doppa det i... inte asgott men ja gick hellre hungrig en dag än kom hem utan packningen!! ler..

Ni som känner mej vet ju... Ja så Jag var ju rastlös när kl var 10.... Ringde pappa o sa "en kväll ikväll en kväll i morgon kväll sedan e det julekväll" 

Askul tradition som ja brukar vinna över honom o så även denna gång!! 

Lurade honom att vi skulle till cape town o fira jul... hehe...

Tillslut var det dags att boarda o ett byte o x antal timmar senare landade ja i Götet 2 h försenad där en lite orolig storebror väntade! Han visste ju inte ens vartfrån ja skulle flyga så han visste inte att vi var sena eller vart jag var någonstans! Stackarn...

Men tillslut löste sej allt o vi åkte till en snörikt uddevalla, i bara shorts va ja tvungen att handla lite på Åhlens o gissa om folk glodde!?

haha

Mamma blev överaskad. Vi gömde bilen, sprang i djup snö genom skogen (kallt i shorts) o in i huset o överaskade henne! Den blicken! shit.. ja skulle kunna pröjsa för att se den igen! haha..

Jul har varit mysig men min kropp trivs inte helt i detta land, har haft krampliknade smärta i magen till o från sen julafton... I Afrika mår man bra o sen kommer man till hyperrena Sverige o hela systemet slås ut! 

jaja, resan har varit nice, hemkomsten likaså...

Utgången igår var asbra!!!
Träffade Emelie o flera andra kuliga men emelie var höjdpunkten igår!!
vi var på iskall promenad på dagen o långfikade på Nautic.. 
släktmiddag i std, mysigt!!

Sedan blev det galen fest på konserven... ASKUL

Middag hos mormor o morfar idag, ska nog köra 4hjuling till pannberget nu innan... mysigt!

Men det ska bli skönt att komma hem till min lilla lya imorrn!!

JAAAAAA

Tack alla som läst!!
Gillar er som FAN

=)

Puss o gott slut, ännu bättre NYTT

//Antz 

 

 


Lill-HJUL

Vissa grejer kan ja bara inte greppa...ar vi e i Windhoek bor vi pa ett jattemysigt hostel med jattebra folk, fint kok, frascha badrum o ljuvlig pool. Vi har en vakt 24 h om dygnet (han sover oftast i for sej men ialla fall!!) Detta kostar oss  80 N$ per natt.

Da ar det for mej helt orimligt att projsa 90 N$ for att satta upp vart talt pa nans javla tomt har i Swakopmond.
90 lixom!! Hur tanker de da?? Nej vi tackade for oss o gick vidare ner mot stranden i forrgar eftermiddag nar vi kom hit. Vi hittade en campsite skylt o gick in pa en stor grusparkering. Asskabbig... med en sophog mitt i allt.. Det var HELGDAG har i tors sa receptionen va stangd sa de halvsovande vakterna men taltplats va 20 N$ per person o vi satte gladeligen upp taltet en bit ifran soptippen!

Swakopmond e en skum stad, varje morgon/formidag ar det jattedimmigt har. En lugn stad ar det oxa sa den kanns ganska spoklik.. Med havet o stranden precis intill pa ena sidan o annars ar det oken. Om man star pa en liten hojd med havet i ryggen ser det precis ut som man har lagt en liten stad mitt i sanddynorna! Ascoolt..

Synd att det ar sa dimmigt bara.. Vattnet e svinkallt, 12 grader sa man ligger inte i o plaskar precis. 
Igar nar vadret var piss passade vi pa att turista oss o va i orm-parken!! Killen som tog oss runt var duktig o typ bara 14 ar. Han visade ett bett han fatt av en cobra nar han var liten. FYYY 

Mamma, du gnallde nar jag o Evelinn balanserade pa taggtrad o va i skogen for att "utama odet" en dag medans den har grabben lekte med varldens farligaste ormar som liten!! 

Intressant men laskigt att ga runt bland alla ormar medans han bar runt pa en pa armen hel tiden o skulle fa mej mindre radd!! Lycka till!!

Vi skulle "checka in" pa detta primitiva boende igar o ingen har har ju koll pa hur lange man kommer bo har sa vi lar ju bo typ gratis. Asbra, men me tanke pa alla hundar som skaller, bilar som slirar runt mm om natterna sa man knappt kan sova vet ja inte om vi inte e varda gratis boende! =) 
Vi har lyxat m frukostbuff'e pa ett hotel har 2 dar irad. 45N$ asbilligt o jattebra mat!! + att de som jolbbar dar tycker sa synd om oss att vi bor pa campingen (forlat, PARKERINGEN) sa de tar hand om vara pass mm under tiden vi ar har! jattegulligt!!

Varfor ska man bara fira julafton en dag om aret??? Vem kom pa det?? 
Vi ska har varsin julafton innan sjalva julafton sa min julafton kommer aga rum imorgon!! Darfor sitter ja har nu medans min julafton planeras utan min vetskap.. det enda ja vet ar att det blir restaurang imorgon kvall. Vi checkade runt i stan igar o hittade ett stalle som verkar nice o med god mat. Namibias fisk ska ju vara bra sa vi far prova det imorgon!!

Jag tror vadrat har lattat lite idag sa ja ska snart ga ner till stranden. Vi hoppas aven pa att traffa 2 av dom vi traffade o okahandja forra helgen. De skulle hit denna helgen o vi pratade om att ses har! det vore jattekul!!

Men glad lucia pa er allihop imorgon!! 

Puss o kram skumbanan!!

//Antz 

  


When No is not an answer

Som jag sa innan, sista kvallen i bilen blev ratt otippad!
kul men otippad!

Vi ville ha kort vag till Windhoek pa sondagen nar vi skulle lamna bilen sa vi akte till okahandja en liten stad vi handlade lite saker pa en marknad pa vagen till Etosha. Vi skulle hitta ett stalle att ata middag efter ha levt pa frukt,morotter, dipp,notter o brod nagra dagar!

Kom in pa va vi trodde va ett schysst hak, det forsta vi sag va ett fotbollspel o massa vita. inga bord...
innan vi hann ga kom agaren o drog in oss i nasta rum, jaha tankte vi. Har e nog borden, men icke

Vi mottes av en mekanisk stor tjur. san dar vilda vastern grej man aker pa. "det kommer bli askul har ikvall" sager agaren.

jovisst tyckte vi men har ni nan mat? det hade dom tack o lov sa vi tankte kaka o sedan sova i bilen. det slutade med att vi borjade prata me alla dar. alla va darifran men vitingar
de tog inte nej som svar

de tyckte vi va galna som skulle sova ibilen o vi blev erbjudna typ sovplats hos ALLA. Nej va inte acceptabelt.
Nej till ol,shots o drinkar va inte hekller okej sa vad som hande for att fatta mej kort var att vi parkerade bilen hos 2 broder. vi hangde mest med dom o deras tjejer. Sen blev det dricka o snack m alla locals.

Jag ska tydligen gifta mej m en bilmekaniker som sjalvklart skulle ta asbra hand om mej... hm...

Nar vi skulle dra o sova akte ena brodern med oss o visade oss toa i huset o datorn om vi ville anvanda internet o ja de va helt underbart gastvanliga, eftersom brorsan m tjej va dar va ju huset fullt annars hade de inte latit oss sova i bilen kan ja lova. Vi kom undan alla andras erbjudanden om sovplats med nod o nappe!!!
haha..
Morgonen darpa fick vi kaffe o choklad o morotskaka till frukost o de va jattegulliga mot oss!!

Vi ska traffa ena brodern o hans tjej till helgen!! askul!!

Det e sa kul nar man traffar sa harliga manniskor som ar oppna o tror gott om folk!

Varlden blir genast lite vackrare o man ler lite extra eller hur!?

pUSS puss

//Antz

Etosha

Bil i fem dagar! Jo tack det kanns.. Det finns typ en asfaltsvag i Namibia, resten e guppiga o dammiga grusvagar. Mysiga och vi har akt igenom ett fantastiskt landskap. Inga kort i varlden kommer nansin gora rattvisa, som vanligt.. suck!

Men ni kan ju gissa hur skiten var fina silver toyota corolla -09 var efter denna v! haha..

Forsta dagen korde i nastan anda upp till parken, eller strax utanfor. Vi stannade i en liten stad. Stad och stad
det fanns en bensinmack, ett "typ" bageri o en stangd restaurang.

Vi skulle sova i bilen o ville sta tryggt sa vi stallde oss vid en tullstation. Perfekt!!

Det funkade fint,ja sov kanske max 2 h men det spelar ju ingen roll egentligen, det e ju inte sa att man tar ut sej pa dagarna har precis! =) 

Vid 06.00 akte vi in till parken och safarin kunde borja. Vi trodde inte forst att man fick aka runt utan guide i parken hursomhelst men jora! Asbra, vi fick halla oss ifran vagarna som var for 4*4 bilarna bara annars var det chill. Alla skyltar langs me vagen sa tydligt "stay in car" astrist nar man e sa nyfiken som jag rakar vara, ni som kanner mej vet ju... ler.. Reglerna var ju inte pahittade utan orsak sa jag lydde ganska bra. Men att sitta pa utsidan i fonstret maste ju gillas som stanna i bilen eller??? =)

Vi fick se massor av fina djur. Lejon, zebror,elefanter,giraffer,hjortar,gnuer mm
Lejonen sag vi 4 ggr ibland pa riktigt nara hall. Tydligen har vihafttur att fa se sa mkt djur for att aka utan guide omed vanlig bil! sa vi var glada!

Men gissa priset for oss att sjalva satta upp vart eget talt pa deras javla camping, 200 N$ per person!!!!
JAVLA VALDTAKT

sa vi akte ur parken, parkeradebilen fallde ner satena o sov en natt till i bilen!
Morgonen darpa sag vi soluppgangen vid vattenhalen o at sedan frukostbuffe!

Matta o illamaende men glada for 90 N$ det e ialla fall prisvart!

Sedan akte vi ner mot kusten. Campade for 50 N$ medfin pool! we like!
(N$ o svensk krona e samma)

Sista  dygnet aterkommer ja att skriva m nasta gang for det e lite langt att gora nu men vi har lamnat bilen o chillar ett par dar har i windhoek innan vi aker tillbaka m buss till kusten o swarkponmund som vi bara stannade som hastigast i i lordags!

puss o hej!

glad andra advent!

//Antz

RSS 2.0