Hugaligen visst finns de

Vad? Vilka? Jo det ska jag allt berätta...

De omtalade "Östermalstanterna". Visst låter detta som en påhittad klassiferering som är gjord av människor fyllda av avund för just dessa människor?

Men faktum är att det är just en speciell typ av "tanter" jag menar, och JO DE FINNS!!

Mötte henne på Birger Jarlsgatan nästan vid mej så hon hade kommit alldeles på tok för långt åt fel håll! =)

Vad beskriver då en äkta "Östermalmstant" tänker ni kanske nu? Jo, för mej är det svarta eller bruna stövlar, lång pälsrock, de har färgat sitt antagligen gråa eller råttfärgade hår till en "yngre" variant av grått eller mörkblont. Vadsomhelst bara de blir 5 år yngre av färgen!

Sen har de oftast en pälsmössa högst upp på kaluffsen, som topping på glassen! =)

Man kan oxå tro att de varit inlåsta i ett solarium med nybytta rör i ca 1 v!! Så jäkla fejkbruna och skrynkliga! (Förlåt mej, skrynkligheten har de såklart gjort ett halvlyckat försök att styra upp med ett litet ingrepp)

Precis när vi möts drar jag ett djupt andetag och hennes starka parfymdoft följer mej ca 200 m innan den släpper greppet.. Jisses...

Men det är ändå en charm med dessa damer, jag vill inte bli sån och jag är sååå glad att min mormor inte är ens i närheten men jag gillar dom ändå på nåt vis. De är inte alltid otrevliga eller snäsiga utan bara så måna om att hålla sig unga och inte tappa gnistan eller falera! De överdriver men jag beundrar "gamlingar" som inte slutar bry sig om sitt yttre och inre. Träffade en tant på säkert 70 på yogan förra helgen och många av kunderna ihallen e pigga och alerta åldringar som vägrar ge med sej för ålder mm.

Min favvotant i hallen e över 90 och hon kommer i fin kjol och hatt varje dag nästan och handlar och hälsar på! Hon är skärpt som få, söt som jag vet inte vad. Inget solariefejk eller lyftningar där inte! Hon är bara så jäkla pigg och fräsch! Så önskar man att man bli om man får bli så gammal.

Och som om inte det skulle vara nog så har hon verkligen ett hjärta av guld!!

Ville bara berätta eftersom Ö-tanten idag fick mej att le en bra stund och om jag blundar och anstränger mej känner jag en svag doft av damparfym... =)

//Antz 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0