100 kronor mer per patient

Ja så löd nyhetsrubrikerna när jag slog på radion nu på morgonen. Läkare i Sthlm ska få 100 kroner mer för varje patient de tar emot....

Helt seriöst.... Hur fan tänker folk!!
Visst det finns en liten positiv poäng, kötiden blir kortare. Men exakt hur bra kommer behandlingen att bli? Det enda som står i skallen på folk e pengar, tyvärr måste jag väl säga men det är ren och skär fakta, ja riktigt ser hur $ tecknet lyser i läkarnas ögon nä beslutet framförs.

De räknar lite snabbt i huvudet på hur mkt mer de skulle kunna få i lönekuvertet varje månad men är det nån som tänker på konsekvenserna för de som behöver vården?
 För det är ju inte så att om de tar 5 patienter mer per dag att behandlingen kommer hålla samma kvalitet, det finns inte chans i helvete. Vi är trots allt inte mer än mänskliga, inte ens våra läkare även om vi skulle vilja tro det.

Vem får betala priset? Agda 75 med en hjärtsjukdom som skickas hem alldeles för kvickt undersökt, Anders 23 borde röntgas för en ev hjärntumör skickas hem me recept på starka huvudvärkstabletter i tron om att allt kommer bli bra!?

Eller kommer våra anhöriga få slåss ännu hårdare för rätten till vård, BRA vård...??
För det är ju så idag, är du sjuk får du kämpa för hjälp helst ha nån som kämpar för dej för du antagligen inte orkar själv..

Jag vet att ja klankar ner på vårdsystemet i Sverige nu och det är inte riktigt meningen att dra alla över en... men det är lite så här det funkar tycker jag plus att jag personligen har lite vårdskräck, dåliga erfarenheter till viss del men absolut inte bara... Men vid vissa tillfällen har man inte valt att få vården själv och det har gett mej en ond magkänsla för sjukhus som aldrig riktigt tycks släppa taget.

Hursomhelst tycker jag detta nya "sjuka" förslaget ska omprövas....

//Antz  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0