Associera låtar med händelser

Idag efter jag ätit frulle hade jag nån timme till övers innan jag drog till simhallen så jag passade på att sätta mej i solen och pressa lite. Blev lite deppig över påminnelsen av att ALL solbränna verkligen dunstat eller runnit av mej eller nåt..

Snacka om "underbart e kort"!!
Men precis när ja bittert konstaterat den obefintliga brännan kom ja att tänka på en slogan ja läste för ett tag sedan på nån resebyrå, typ "solbrännan försvinner, minnena bär du för alltid med dej" och det ligger verkligen nåt i det.

Lyssnade på "free falling" me John Mayer och kände då hur minnena från bussturen till Guatemala genom Honduras gjorde sej påminda. (Det var nån timme innan busschaffisen ballade ur och höll på att köra ihjäl oss) När vi åkte kulle upp och kulle ner och jag vet hur ja myste till av den sköna musiken och lyckan över att sitta där i bussen och se ut över ett landskapet ja nån vecka tidigare inte ens visste existerade...

Det är galet hur mycket musiken vi lyssnar på ger intryck i våra liv, etsar sej fast i våra hjärtan och minnen.. Utan att vi för stunden ens reagerar på det.

Satte på Beyonces skiva här en kväll och hela skivan förknippar jag med hösten/vintern 08 i Roslagstull med min Emelie!! Speciellt 2:a låten "Broken hearted girl" ger mej sjukt starka vibbar från "den tiden" och jag saknar Emelie så fort skivan spelas..

Nu lyssnar ja på Robyn och "handle me" och "who´s that girl"  får mej direkt att minnas förra resan me Ello, speciellt i Nya Zeeland lyssnade ja på Robyn, speciellt en morgon i Aukland vid hamnen när jag gick min morgonpromenad o såg solen gå upp över båtarna.

När jag hör  låten minns jag precis hur "morgonen" luktade, hur jag kände mej och hur lycklig jag var...

Tänk vad en låt kan göra med oss... =)

Natti

//Antz 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0