Candle and cats!! (lussecats)

Finns det något så underbart som att simma?? Älskar vatten, måtte jag bli säl eller delfin i mitt nästa liv om det är ett djur jag är menat att bli!! =)
Ja ska lätt ligga i vattnet 5 v i sträck när brorsan och jag åker!! (förutom när vi ska förflytta oss, lite väl kaxigt att simma fr NY till costa rica kanske??

Hittade tillslut lussekatter dagen till ära, På konsum, alla kondis i stan hade sålt slut.. men dessa ser goda ut, låg färdiggräddade på plåtar!  Hm,,,, jag som inte ens tycker det e gott.. jag börjar bli som mamma, väckte oss till trista lucia på tv när vi va små. inte för att det var bra utan för att det var mysigt!! jättemysigt när man e 7 o bara vill sussa vidare!! haha..

Fick även pröva det relativt nya betalsystemet på konsum där man som på ikea sköter allt själv, frukt ska vägas och streckkoder matas in. Frågan var då hur jag skulle göra med mina lussekatter....??? inga problem klicka på varor, sedan på bakverk och titta där låg lussekatter! 2 st 17 kr, tryck på kontant mata in

fast nu när man tänker tillbax var det ju mysigt ändå, varm choklad, lussekatter som smakade trist och meningslöst och mumsiga pepparkakor! ja se mammor (pappor oxå för den delen) e allt bra att ha!!

Föräldrar över lag är bland det bästa som finns!!

kan inte emelie komma hem snart så vi kan advent mysa då......=/

Empty room...

Tomt, helt jävla tomt.. Jag förstår verkligen ingenting. Ända sedan förra helgen har mitt huvud varit fullkomligt överbelastat med tankar, jag har grubblat som en galning varje vaken minut. skulle inte bli det minsta förvånad om jag efter denna veckan börjat odla gråa hårstrån på mitt stackars rödlätta hårfäste..

Och nu, när jag storstädat inför adventspyntning, satt på min nybrända skiva med massa av disneys underbara orginal musik och tänt ett mysigt ljus vet jag inte alls vad jag ska skriva!! Helt sjukt.. 

Jag har sovit åtta timmar inatt, hur ofta händer det lixom??? Ändå känner jag mej trött, att tankar och grubblande kan påverka en så jäkla mycket.. jobbigt, det vore så skönt att ibland bara kunna stänga av tankeverksamheten och känslor!! Eller hur, tänk dej en dag när du är så trött på att för dej själv älta allt gång på gång, vända problemen upp och ner men ändå bara stå och stampa vid samma trista plats.

Jag bara önskar att någon, vem som helst bara kan tala om för mej vad jag ska göra så jag slipper fundera mer, å det hade varit ljuvligt. För grejen är den att när det handlar om att göra val, vilken väg man ska  gå kan det kännas knivigt. Man vill både ha kakan och äta upp den och jag önskar verkligen att man kunde smaka lite på den och sedan lägga tillbaka den men sorry, det funkar inte riktigt så i den "hårda världen". 

 
Det som känns värst är att allt var enklare förr! Då ville jag alltid bara göra saker som var möjliga för mej, då behövde man inte ta tag i massa problem, besvikelser och motgångar på det viset. Nu känns det som att det ända man möts av är motgångar och vart jag än vänder mej eller vilken väg jag försöker använda som flyktväg ur detta är det en jädra återvändsgränd!  

Mest arg är jag på mej själv för att jag hakar upp mej som jag gör, allt är upp till mej, som alltid och det vet jag ju egentligen så himla väl! Bara jag kan ändra situationen fast det känns omöjligt och ingen kommer komma med 1000 bra lösningar på ett himla silverfat så det e bara att bryta ihop och komma igen.

. PUNKT

Med dessa tankar i behållning gick jag hem efter jobbet och tog tag i mej själv, började i alla fall haha.. nu har ja kommit på en idé!!

 Annie is back!!! 
 
=) varningslampan börjar blinka hos mamma och jag tror hon håller andan när ja ringer och trillandes över orden berättar med entusiam om min idé. Men det gick fint, jag tror hon vant sig med mina impulsiva ryck och är nog lättad så länge det inte handlar om att jag ska åka till ett krigshärjat barnhem i Afrika eller så. (Den dagen kommer oxå hoppas jag, att åka dit och hjälpa barn menar jag) 

Jag har ett projekt jag fastnat för och typ bestämt mej för, kanske även fått me mej pippi på mina hyss haha

det hade varit lysande, jag saknar henne så jag blir tokig och vi skulle behövt göra nåt kul ihop, vi kom på det igår att vi fan va värda det!! =) Jag tänker inte avslöja något idag eftersom det inte alls på långa vägar är bestämt men snart så..

Om en vecka åker Emelie till Grebbestad och då ses vi på juldagen och sedan inte på hur många månader som helst!! fy.. det kommer bli tomt. Jag gillar att bo själv men vi är så tajta att det inte blir påfrestande att vara två i min lilla lya..

Men det ska nog gå bra, det brukar alltid bli bra i slutändan med allt..

Ikväll ska vi advent mysa och pyssla!

pussss 

Senvärk eller nåt..

okej, det smärtar!! På värlens skevaste ställe dessutom.. Typ på sidan av låret, under vid knät. Bara på höger ben..
Undrar om det e nån sen värk sedan skrillorna eller om ja lyckats med nåt annat.. ????

Men mej kan ju allt va möjligt men ja hoppas på snabbt läkande! För ajajaj.. 

Ska återgå till mysmorgon med täcke, kaffe och nyhetsmorgon... 

Ljuvliga lediga tisdag! 

Välkommen åter Jöback...

Jahaja, då var det gjort..

2008´s julskivepremiär har ägt rum i en etta i Roslagstullsbacken 13 i goda vänners lag! En perfekt kylig vintersöndag om jag får säga mitt!

Började med lite regn och halvtaskigt väder men under förmiddagen medans jag satt och pluggade artade det sej o ett par snöflingor letade sig ner över vår vackra huvudstad.. (att dom inte la sig som nåt annat än några  vattenpussar här och var spelar väl inte så stor roll va?)

16.00  var det dags, förnedringens ögonblick var inne, för första gången sedan ja, typ 6:an kanske skulle man dra på sej ett par skridskor och jobba på att se hyfsat vettig ut, inte bryta nåt eller fara runt som ett bowlingklot på isen o putta omkull folk som käglor! (SAMTIDIGT) =)

Att Emelie på vägen till Kungsträdgården bredde på allt lite extra hjälpte ju inte precis, för jag va ju inte ett dugg orolig först, ja menar herregud, man ägde ju på skrillor när man va liten och vad kan ha ändrats lixom? Men jojo emelie hade åkt på gymnasiet och tydligen så.. ajajajaj, nåt hade hänt och vi tror det  måste bero på att avståndet till isen blitt längre sen man va liten...

Men det visade sig att vi hade fel, vi va asbra!! haha.. okej kanske inte asbra men vi trillade inte och skoj var det! Men det alla egentligen väntade på, särskilt Kim tror ja var nog ändå glöggen och pepparkakorna som väntade hemma. Så vi knallade hem och ordentligt nedkylda var det skönt att komma hem och mysa lite...

Vi satte på Peter Jöback´s julskiva (den e helt fantastisk), tände massa värmeljus, värmde glögg och åt alldeles för mkt pepparkakor vill ja lova! Middag är väl överskattat när det finns pepparkakor!

Fast efter ikväll får Peter och glöggen vänta tills december.. Vi hade dispans idag bara...


Jag måste även passa på att ge lite creed till mej o Emelie för vettigt och sunt beslut förut oxå.. Jag hade köpt en burk med pepparkakor igår men imorse när ja kollade hur många vi skulle bli kändes det som att det var på gränsen så jag köpte en låda till, dock dubbelt så stor som den första...Anyway..

Vi känner oss själva och varann så bra att vi vet att vi inte har nån karaktär så kakorna som blir över måste skickas iväg  för annars mumsar vi i oss alla och mår pissilla sen..Så jag skickade med Ello kakorna till Simon från mej.

om de når fram vet man aldrig, kanske äts de upp eller skänks bort på vägen.
De stannade inte kvar här i alla fall och det är huvudsaken!! haha..

Varför är det alltid mysigast att sitta vid datorn när man egentligen borde gå och lägga sig när man ska upp tidigt imorn igen?? Lyssna på stämningfull musik o höra det dovt smattrande ljudet från tagenterna och bara invänta att alla värmeljus ska slockna..




 

Veckans Torsdagsklur...

Fråga mej inte hur jag började tänka på detta idag men det bara ploppade upp en tanke i huvudet som sedan bara spann vidare tills ja kände att ok, detta leder ingenstans... men ville ändå delge er detta när jag ändå lagt några väl valda minuter på det lixom..

Jo alltså, jag älskar att träna (i lagom dos) tyvärr ser ja inga kroppsliga storslagna bevis på det men ändå! =)

jag har världens bästa immunförsvar! (peppar peppar), bor med en som varit lite krasslig till och från, e omgiven av sjuklingar på jobbet, hanterar pengar o andra storslagna smittkällor varje dag mm och ändå har ja inte varit krasslig på år och dar, senast ja hade feber rörde det sej om en endagarsfeber i Ghana lixom..

Jag tror stenhårt på att mina friskhetstecken beror på  all frisk luft och motion ja får!

Så jag gillar att peppa folk till att träna mer och ni vet hela "den som inte sätter undan tid för träning nu får avsätta tid för sjukdom sen mm"  dängan men plötsligt slog det mej. om ja propsar en ohälsosam människa till träning för att hon eller han ska få ett längre liv eller sluta röka för att leva längre biter man  sej då själv i svansen eller?

För om denna personen ogillar att träna, eller verkligen DISSAR allt jag gillar att göra blir ju deras liv okej kanske längre men blir det lika värdefullt då? vitsen e väl inte att alla ska leva så länge som det bara går utan leva sitt liv precis som man vill varje dag utefter ens egns mål och värderingar o då måste ju dessa pass eller vad det nu må vara kännas som världens tidsslöseri eller?? 

för mej är detta ingen uppoffring, tvärtom så därför har jag aldrig sett det så men om man tänker efter noga, fokuserar vi kanske lite på fel saker ibland?? Hälsan e viktig men din tid är dyrbar. Ta dej en funderare på vad som är viktigt för dej, sätt upp mål, lyssna till ditt hjärta och bara GÖR!!

Det har jag gjort, när jag simmade under vattnet förut kände jag bara hur mycket jag älskar vatten och att simma är nåt av det bästa jag vet!! =)

Natti natti..

Keso-äpple,päron och vanilj is the shit!!

Nya kesosmaken e verkligen en hit ja gillar skarpt, mmm blidde en 250 grammare till frulle! =)

Kom nyss hem från mitt premiärbesök hos min husläkare silje nånting.
Yes ja har efter många om o men  lyckats få en husläkare. Shit man ska passa sig för att bli sjuk i det här landet för att få hjälp ska vara allt annat än enkelt.. Gick dit väl peppad, inte arg tvärtom men jag var beredd på att de inte skulle vilja hjälpa mej och att mina skäl för hjälp skulle behövas peppras på ofantligt. Att jag redan innan har en viss avsky för sjukhus gör ju inte saken lättare.


Så fort jag sätter min fot innanför dessa dörrar knyter det sig lite i bröstet och andningen känns genast tyngre. Men det går alltid bra när man väl kommit in.. Känslan kommer alltid sitta där och det har väl sina skäl men bara man bestämmer sig att gilla läget så klarar man allt! 

Idag fick jag bara goda vibbar, =)   Aaaa,  ja gillade verkligen Silje! För det första kom hon och mötte mej efter avtalad tid. Sen fick jag bara vänta lite för en liten sötnos kom tillbaka från labbet så hon tog honom emellan, inga som helst problem! När det var min tur kände jag mej direkt väl mottagen och allt gick bättre än väntat.

Det var med en stor sten lättare jag gick därifrån och ni vet dagen bara känns helt rätt, en underbar måndag men härligt höstväder och bara goa människor i min närhet, min fruktförsäljare på odenplan var glad att se mej och var inte det snällt sagt så säg!!

Nä nu väntar simmningen och sen ska ja fika på wayne´s och plugga historia...

A day full of signs...

Söndag.. vilken skillnad det är på söndagar nu om man jämför när man var liten. Då var söndagar förknippat med ångest, ok ångest är kanske att ta i men det var alltid en tung, trist och oändligt lång dag man bara ville slippa. Man var ju så dum att man tog ut måndagens skolstart i förskott. Numera vet man bättre, man njuter av söndagarnas frid och stillhet. Eller stillhet är kanske fel ord, man kan allt hitta på massa konstigheter då också men dagen som sådan är ju ganska kravlös. Helt plötsligt fanns det en extra dag i veckan som man verkligen vill ta vara på, varje vecka... Betyder detta bara att man tar tillvara på livet mer än innan eller är det helt enkelt en tragisk del i detta "att bli vuxen" proceduen man ska igenom i livet???


 Usch, där ställde jag en fråga ja inte riktigt vill ha svar på känner jag.. hmm..




Nej vi återgår till det faktum att jag numera lärt mej uppskatta söndagar, imorse vaknade jag av min mobil nere på köksbordet o jag var så trött att ja kände bara att om jag ska gå upp nu så dör jag.. Gissa då hur skönt det var att se att ja ställt kl 1 h för tidigt!? Lord va skönt! Tittade upp mot sängen igen och kände som såhär: nej det e verkligen inte värt klättrandet, även om ja va brett slut som människa.Fattade ett kvickt beslut och ryckte istället ner en pute (sött norskt ord för kudde va??)o hämtade ett extratäcke i garderoben o kröp ihop i min mjuka soffa o somnade fortare en kvickt. =) Efter en härlig promenad och en väl väckt aptit väckte ja Emelie och psykade henne till den milda grad att hon utan dåligt morgonhumör tog sig ner och lockade henne till mysfrukost på wayne´s! (vet man vilka knappar man ska trycka på är detta en simpel uppgift)



 November är verkligen här. Ni vet när man går ut och vinden suger tag i en, man kurar ihop sig lite extra i sin jacka och drar luvan över huvudet, tar ett djupt andetag och man sicksackar mellan vattenpussarna ja då känner man det, november är här och det är inte lika läskigt som förr, snarare tvärtom.. November, mysigt... När började man känna så?



Spenderade dagen med att traska i stan och kika i affärer. Mitt hundbegär kommer och går lite i vågor men längtan efter att ha en hund att leka och busa med finns alltid där, mer eller mindre på gott och ont. För jag VET att jag inte lever det ultimata livet för en hund. Vare sig det gäller tid eller pengar men det ändrar ju ingnting!! Snarare tvärtom, det får ju bara längtan att växa sig starkare. Jag vill ha en dalmatin och idag har jag stött på tecken överallt och jag skojar inte! Överallt verkligen!! Vi såg foton på dalmatiner i ett skyltfönster, såg en dalmatin i en park och sen såg jag dalmatin-klisterlappar lite här och var.. DET är ett tecken... Fan... En dag... En dag ska väl jag oxå få min dröm uppfylld, frågan är bara när.. Mina solklara tecken svarar inte på den frågan, tyvärr!



Hmm en tröst var ändå att jag hittade världens snyggaste bord i min nya favvo inredningsbutik på söder idag! Ett svart lågt ASSNYGGT bord som är som gjort för min nya lägenhet!! 3200 kr och YES ja tog det!! haha.. 500 kr handpenning och det får stå i butiken tills ja hämtar det i januari. Eftersom det e asfint och bara finns ett fick det gärna stå kvar, för tro mej det lockar till köp!!



Men so long suckers, the table is mine!! =) What a perfect day!!

RSS 2.0