Allt på samma gång

Alltså, shit va jobbigt det va att solla bland allt som hänt o e påväg att hända nu när man inte skrivit på länge, min dator havererade på midsommar så sen dess, inget bloggande men det bertyder ju verkligen inte att inget har hänt,, hell NO!!

=) haha..
grabbarna kom från piteå på tors kväll o då var det nattatur till mc donalds efter att grabbarna dissat min tomma kyl nåt så groteskt! ler.. de trodde typ att ja o linnea inte äter nåt om dagarna men se det gör vi, vi storhandlar bara inte..

Tradionellt midsommarfirande byttes ut mot ett vannsinnigt kul grönanbesök där vi åkte allt, garvade konstanst, drack renat m juice i en tetra pkt, trillade i hög inne i lustiga husets snurrhjul, byggde människopyramider bland folket och det hela slutade med giftermål till o med! haha...

ja gud ja, skiiitkul!!
=)

jag o linnea bygger stadigt på vår "att göra" lista samtidigt som vi betar av det som redan står, vi har haft picnic på långholmen, "snodde" en stege o klättrade upp på mitt tak mitt i natten o drack kaffe! (skitmysigt o kul, kände oss som rännstensungar)
listan har blivit mer eller mindre galen, det ena upptåget kommer bli värre än det andra! men det e det som e kul! =)
det enda vi säkert vet är att vi är glada att vi hittat varann!! snacko om 2009´s FYND!!

Just nu e ja rätt stressad, sitter på gamla jobbet o snyltar internet, vi ska på kryssning nu i helgen, fråga inte vart för det vet ja inte.. ja o linnea tackade bara ja.. som alltid!!

Men det kommer komma info om andra hyss och mitt nya jobb som ja älskar!!

det som händer på kryssning, stannar på kryssning!!
:)

Glädjetårar

Efter 7 h plugg igår för EN uppgift va ja lagom pepp att starta m up 2 till samma veckoinlämning idag. Loggade in och gulp... "Feedback" från förra v inlämning låg där på min sida, den låg där precis som den inte gjort annat.. Livrädd dubbelklickade jag på länken och kände en stark känsla av att INTE VILJA SE för om ja skulle fått underkänt hade jag lagt mej ner och ja inte dött kanske men GETT UPP.. Fick ju godkänt på första inlämningen så rent logiskt borde ja ju gjort en Annie och fuckat upp det för mej denna gången men ICKE!!

HÖGSTA BETYG och jäätefina ord från min lärare som jag btw ÄLSKAR... ler..
Blev så glad och lättad att tårarna trillade, lite extra känslig pga av lätt utmattning oxå kanske..
Ringde pappa direkt o han blev nog lika glad, han vet hur mkt jag kämpat/kämpar med detta och senast igår efter 7 h plugg höll allt på att förloras istället för att sparas när datorn hängde sej och den stackars pappan råkade ringa precis när detta hände....

Behöver ja säga mer..... Mer än stackars pappan.... ler..
Därför ringde ja idag o påminnde honom om den glada dottern han har!! inte den trötta, bittra o uppgivna han pratade med igår!

Nåväl, idag är jag sjukt glad och känner mej stolt!! STOLT, får man vara det över sej själv bara sådär?
Jo det e klart man får!!

Nog med skryt, nu kommer Linnea och ja ska dra me henne på en lufta oss walk tror ja...

So long suckers!!
//Antz

Vuxenpoäng

När jag flyttade hit ingick det en dammsugare, eller det skulle i alla fall föreställa en sådan.. sen att den snarare spottar ut än suger in hör inte hit!

Jag kände verkligen ett behov av en ny men mitt kontokort var inte lika mottaglig för denna idén så ja la den på is så att säga.

Sen när jag var hos Viktor i mån (som nyss flyttat in i sin lya både har köpt gardiner OCH dammsugare)
fan... fick lite panik o vill inte va sämre så igår tack vare skatteåterbäringen tog jag med mej Linnea till Claes Olsson och inhandlade en dammsugare (mer än 500 kr billigare än ja trott) 800kr. Ska tydligen inte alls vara sämre än den dyra varianten, MEN den låter varnade dom x antal ggr. SKIT samma ge mej den billiga!

Den e grön, assnygg (i dammsugarmått mätt) och när jag körde den igår funkade den kanon, ja e helnöjd!!

Plus att vi charmade ner de två manliga säljarna på claes olsson så det sved om det, dom blev askära i oss!  vi var nog deras ljus den här dagen. verkade det som!! =) (självförtroendet på topp) 

hej å hå

//Antz


Sätta fingret på vilken pusselbit som saknas

På ett sätt är ju hela livet ett pussel, ett stort sådant. Med både små och stora bitar, vissa viktigare än andra men alla behövs för att pusslet ska bli fulländat.

Pusslet ligger nog aldrig färdigt, när man fått ihop en del upptäcker man att någon bit saknas från en annan kant och så håller man på. Inte nödvändigtsvis för att man inte är nöjd utan att livet ständigt förändras och man prövar nya vägar att få ihop pusslet. Ibland känner man inom sej att en bit saknas,

ibland vet man precis vilken och ibland känner man sig bara halv utan att riktigt veta varför. Vi vill gärna veta vilken bit av pusslet som saknas så vi kan hitta den och placera den på sin riktiga plats, det är så vi fungerar..  

En viktig del i mitt pussel är vatten, att simma, bada ja bara att få vistas nära vattnet.. 9 av 10 ggr när jag är ledsen eller vill grubbla ifred sätter jag mej nära vattnet. Jag blir lugn, lycklig, tröstad och accepterad..

Senaste 2 v har varit kanon egentligen, späckat schema me jobb, plugg, hund och nöjen men absolut bara bra saker..men ändå en känsla av tomhet, nån saknad.. Igår fick jag klarhet. Jag va och simmade, nåt jag inte gjort på ett par v tror ja..

Inte likt mej alls... Så fort jag kom in i badhuset ville jag bara le och att dyka i vattnet var det härligaste jag gjort på länge,,, Medans jag tog de första simtagen under vattnet kände jag hur den delen av pusslet bara smälte samman!!

Ibland ligger pusslets lösning närmre än vad man tror...

//Antz
                                         


100 kronor mer per patient

Ja så löd nyhetsrubrikerna när jag slog på radion nu på morgonen. Läkare i Sthlm ska få 100 kroner mer för varje patient de tar emot....

Helt seriöst.... Hur fan tänker folk!!
Visst det finns en liten positiv poäng, kötiden blir kortare. Men exakt hur bra kommer behandlingen att bli? Det enda som står i skallen på folk e pengar, tyvärr måste jag väl säga men det är ren och skär fakta, ja riktigt ser hur $ tecknet lyser i läkarnas ögon nä beslutet framförs.

De räknar lite snabbt i huvudet på hur mkt mer de skulle kunna få i lönekuvertet varje månad men är det nån som tänker på konsekvenserna för de som behöver vården?
 För det är ju inte så att om de tar 5 patienter mer per dag att behandlingen kommer hålla samma kvalitet, det finns inte chans i helvete. Vi är trots allt inte mer än mänskliga, inte ens våra läkare även om vi skulle vilja tro det.

Vem får betala priset? Agda 75 med en hjärtsjukdom som skickas hem alldeles för kvickt undersökt, Anders 23 borde röntgas för en ev hjärntumör skickas hem me recept på starka huvudvärkstabletter i tron om att allt kommer bli bra!?

Eller kommer våra anhöriga få slåss ännu hårdare för rätten till vård, BRA vård...??
För det är ju så idag, är du sjuk får du kämpa för hjälp helst ha nån som kämpar för dej för du antagligen inte orkar själv..

Jag vet att ja klankar ner på vårdsystemet i Sverige nu och det är inte riktigt meningen att dra alla över en... men det är lite så här det funkar tycker jag plus att jag personligen har lite vårdskräck, dåliga erfarenheter till viss del men absolut inte bara... Men vid vissa tillfällen har man inte valt att få vården själv och det har gett mej en ond magkänsla för sjukhus som aldrig riktigt tycks släppa taget.

Hursomhelst tycker jag detta nya "sjuka" förslaget ska omprövas....

//Antz  

Bålsta e bäst

Tror det finns en lista som alla på jobbet gladeligen skulle skriva under, att det e ett jävla tjat på mej och Linnea om Bålsta stup i kvarten!!

Hur det började minns jag inte men nånstans på vägen dök Bålsta upp och blev nåt vi ständigt drev om och nu har vi fått diller på Bålsta. Såpass mycket att vi bestämde oss för att åka till Bålsta och fira Sveriges nationaldag!!

Sagt och gjort,  lördag den 6:e juni 2009.

Frukost inhandlas på ica vid plattan, vi hoppar på pendeln mot "Bålsta", dricker kaffe från termos och äter frullen på tåget, jättemysigt!
Vi anländer till Bålsta och känner såklart direkt att "Å vi gillar Bålsta" =)

Om sanningen ska fram så hade vi stått fast vid vår kärlek till Bålsta även om det varit kasst MEN nu var det ju så bra att vi verkligen trivdes där! Ett lagom centrum, mkt fin natur och en lugn oas helt enkelt...

Toaletten behövde vi besöka så snart vi checkat centret lite snabbt. Asgrymma offentliga toaletter. Man sms´ar till ett nr och får en kod tillbaka till mobilen som man knappar in på knappsatsen utanför toan!
High-tech!!

    (toan va superfräsch för den delen)

Vi strosade runt lite sporadiskt och hamnade på LASSE ÅBERGS MUSEUM, skitmysigt cafe där vi satt och fikade ett par timmar.. Nu tittade solen fram och vi tog oss tillbaka till centrum och köpte 2 stora ursmaskiga glassar!
Min våffla med daim,saltlakrits och jordgubbscheesecake glass: ATT DÖ FÖR

=)   =)    =)   =)

Vi satt och mumsade i gräset och det kom fram flera trevliga människor och en alkis som pratade lite och avslutade med "Bålsta e bäst" när han gick och vi kände att det va så sant som det var sagt och det bästa han kläckte ur sej under vår pratstund!! =)

Vi låg och njöt av solen och att bara finnas till så länge den var framme. Det mulnade på och cavan vi tänkt öppna upp tog vi med till Årsta och Linnea där vi satt och förkrökade lite. Resten denna afton är historia!!
haha...

Summan av kardemumman blev ändå: Vi hade svinkul, vi blev asfulla men aldrig otrevliga, vi gick med 4 fötter i ett par skor en del av kvällen (finns bildbevis) vi dansade och hade som sagt en jävligt bra kväll/natt...

Priset betalade vi på söndagen, inte för att ja va jättebakis men lite och sliten framför allt MEN det var helt klart värt det!!!

Till sinom om sist, Bålsta e bäst...

So long suckers!!

//Antz  


Underbara ica-farsta

Bakis, skakis och lite ur balans,

(på ett härligt vis, ni vet när man haft en urkul kväll och får betala priset dagen efter
men det gör egentligen inget för det var såååå värt det!!)

gick jag till ica i Farsta när jag igår kväll kom från jobbet. Jag hade bara med mej nycklar, kontokort, kamera (skulle påminna linnea om va vi haft för oss,haha) och mobilen.

Jag hade placerat kort o en femhundring i kameraväskan men hade sl-kortet i samma hand. Tanken slog mej när ja gick in att ja kanske borde lägga kortet me pengarna mm men "Nä, ja ska ju snart ha det igen"

Tänkt och gjort, köpte lite nötter och naturgodis samtidigt som jag babblade me brorsan, gick sedan 1000 varv kring alla frysar i jakten efter frysta hallon till min fil.

Hittade tillslut, lätt stressad eftersom ja tänkte hinna med bussen hem. (vet att det e löjligt nära hem men efter lördagen ville ja bara HEM) =)
Framme vid kassan gör ja upptäckten, FAN mitt sl kort e borta!! helvetes jävla skit!!

springer tillbaka där jag började och letar ÖVERALLT men inget kort i sikte, mitt NYINKÖPTA kort dessutom, fan detta e inget jag har råd att sjabbla med kände jag. Korten e ju inte gratis precis...

Letade överallt flera ggr och n supersöt tjej på ica hjälpte mej och vi grävde i frysen, ja vi letade överallt verkligen men utan resultat.. Åh... ja va så arg på mej själv för att jag ALLTID e så jäkla slarvig och borta...

suck.. "ja detta e mitt straff för att ja åker reducerat" tänkte ja direkt... fan...

jaja vad göra... gå hem bitter på mej själv... Ju närmre hem ja kom desto mindre bitter blev jag faktiskt, det kunde faktiskt varit så att ja haft mitt visa kort o pengarna i samma ficka som ja brukar. Plus att det inte blir nåt bättre för att j e arg. Så jag tyckte jag kommit rätt långt i mognadsprocessen där men visst kändes det tufft med den extra utgiften som är så onödig!!

Precis då ringer det, ICA-FARSTA har mitt SL-KORT

Jaaaaaa!!! "Tack snälla söta underbara" typ skriker ja! =)

Seriöst, vilken jäkla tur man kan ha alltså!! Men jag lärde mej faktiskt en läxa denna gången... se hur länge det sitter i!
hehe... Ska hämta kortet sen och köpa en liten blomma till den gulliga tjejen som hjälpte mej så igår och leta!

Ha en bra dag alla goa, själv ska ja baka bullar hos Viktor, gott!!!

//Antz


Systemet får mvg

Häromdagen, ja närmare bestämt i fredags när jag jobbade på "Tysta"  gicj Sabina till systemet under lunchen och shoppade lite. Hon kom tillbaka nöjd och belåten för hon fick en liten bonus när hon betalat. En liten ask "mintisar" för att hon visade leg innan  de bad om det. Tydligen gjorde personen bakom samma sak men blev UTAN mintisar!!

Jag hade ju oxå ett ärende till systemet samma eftermiddag så jag gick dit efter jobbet, fast besluten att komma ut med en ask mintisar såklart!! =)

Fullpackad med prylar stapplade jag in, en tung väska, en kundkorg i vänsterhanden och med världens otympligaste behövlighet i högerhanden, TAKE AWAY KAFFET!! Så när det var min tur att lassa upp varor på bandet och betala gick allt i en väldig fart! Slängde typ upp ölen, ställde bort kaffet och stressad som en hyena mer eller mindre slängde ja legget på den stackars kassören och hojtade snubblandes över orden:  "jaleggethärdåomduvillhadet!!" (andas!!!) 

Sen stod ja som ett förväntansfullt barn på jul och väntade på "skatteåterbäringen" (i form av mintisar)
haha... man e ju för fan pinsamt störd ibland alltså men jag skulle verkligen ta illa upp om ja inte fått nån!! ler..

Kassören var väldigt sympatisk och lämnade snällt över en ask mintisar i samband med växeln, jippie!!

Sjukt nöjd och glad tackade ja så mkt, tog mina öl och begav mej till Ello för att vara med på Simons studentmottagning. Jättetrevligt och gott!! saknat dom, inte varit där på ett tag så ja pysslade i köket med mat och dryck. Efter jag och Ello skapat konst med tårtan åkte jag hem, ansvarfull som jag är satte jag mej för att få klar veckans historiainlämning. Inte det roligaste fredagsnöjet och med två missade festchanser tyckte jag verkligen att jag var duktig som satt halva natten med detta.

Vid 01.00 märkte jag att jag svamlade mer än jag fick nåt vettigt gjort,Emelies kloka ord ringde i öronen så jag gick o sov några timmar och gick upp kl fem för att avsluta och gå ut i skogen innan jag och Linnea drog till Bålsta på nationaldagsäventyr!! =)

//Antz

Det var en gång en lista

...denna listan skrevs av 2 nötter, ja låt oss kalla dem "piff & puff".

De fann varandra under påskhelgen 2009. Klickade direkt och blev världens vänner på ett ögonblick, resor bokades, planer smides och glädjen spirade, och bestod.. BESTÅR ska jag väl påpeka.

Ibland under livets gång kan man stanna upp och fundera på hur man klarade sej utan vissa saker eller personer. Precis som man kan undra varför man inte lagt av med viss skit mm tidigare än man kanske gjort...??

Ska vi lägga en satsning på ödet igen?? Det är så lätt och skönt att lägga allt ansvar och olösta frågor på ödet. Då slipper man själv fundera så mycket!

Hursomhelst så satt de en kulen kväll och började fila på en "att göra lista" som innehöll en mängd roliga och sjuka saker. (Alla måste givetvis genomföras innan nyår)

I tis var det inbokat ett "ö-sim" Puff hittade en ö vid farsta strand o mot den skulle det simmas, av ren nyfikenhet såklart.
Tyvärr va ju tisdagen en vinterrepris mer än försommardag och när de kom till ihoppplatsen var de redan kalla, blöta och nedkylda av regnet, kikade på varann och övervägde som hastigast att banga...

MEN så FAN heller, är det bestämt så är det, ingen pardon!! Av med kläder och i... BRRR....

Men visst gjorde de det, kunde glatt checka av denna punkt och på lördag ska nästa punkt genomföras, en HELDAG i Bålsta!!

6:e juni, Sveriges nationaldag!!

Kan man fira den bättre så sej!? Inte för att de nånsin satt sina ekorrefossingar i Bålsta innan men det kan ju omöjligt vara dåligt!! hehe.. (har ekorrar fötter eller tassar föresten???)

DET mina vänner, få bli dagens fråga det...

Nattinatt pussss
//Antz   

Beröm mej mest när jag förtjänar det minst, det är då jag behöver det mest

Å jovisst vet jag om att min overline e typ världens mest kända orspråk bortsett att jag bytt ut "älska" mot "beröm" men jag kände att det passade bra just nu.

Eller just nu och just nu.. På ett av mina jobb är det lite den filosofin som hägrar. Jobbet går ju till största delen ut på att boka in kunder till våra ekonomiska rådgivare. Ibland går det prima lajbans, man bokar mkt och har flyt rent allmänt.

Vid dessa tillfällen är man sjukt poppis och berömmet nästan svallar över. Jag började i mitten av januari och la ribban högt genom att börja boka bra. Övriga i gruppen hade jobbat ett par mån längre så självklart fick ja mkt feedback och beröm för att "ja va så grym" 

som den just då "bästa bokarn" mådde ja rätt bra på jobbet, allt kändes kul o inga sura miner precis så detta gigantiska lass med beröm borde kanske lagts på nån som hade en dålig dag/vecka men icke... 

Det blir lite tokigt i att kröna en redan krönt kung eller sparka på nån som redan ligger och detta har ja inte fattat förens nu när  jag haft en liten svacka. 

Bokar du finns du, bokar du inte kan du kvitta..  Igår var ja rasande när jag gick hem för behandlingen sker så dåligt och jag fattade vad alla andra snackat om tidigare. Inte för att jag egentligen tar åt mej för jag vet vad jag kan och inte men själva grejen störde mej så dant!! dag gick jag dit och visade tydligt att jag inte var upplagd för småprat m "le boss" men ikväll lossnade det och jag var nöjd när jag gick hem, överöst med beröm (såklart ) men DÅ rann min bägare över lite och jag sa vad jag tyckte.  

Med rätta!! alla åsikter behövde luftas lite och det verkade ta skruv och det kändes bra!!

För allt kan inte alltid handla om prestation, säger jag som är sjukt besatt av att vara"bäst" och prestera mest, inte för att jag alltid gör det, absolut inte men viljan om att göra det finns alltid där och påverkar mej mer än jag vill erkänna...

Vi ska kanske bli bättre att peppa de svaga, utan att glömma de starka.. Det borde vi väl klara...??
Det e ju för sjutton juni!! Bara en sån sak,,, ler..

//Antz

Juni, juli augusti

"vindarna är varma då"  Gyllene tiders magiska rader,,

1a juni jovisst är sommaren här, på riktigt!
Härliga tider!!
Men en sak har slagit mej,

Nu när sommaren officiellt är kommen, borde ja då inte vara 10 gånger piggare än annars då?

Alltså, seriöst... idag var det tredje morgonen på rad som ja satt klockan, vaknat o stängt av för att  sedan lägga mej igen o på allvar tro att "ja bara ska blunda en sekund"!!!

DUMT

Jag vet ju så jävla väl att ja alltid bara ska gå upp, ingen pardon, bara GÖR det!!
Brukar inte vara några problem heller för den delen men som sagt, tre mornar i rad har ja svävat iväg, vaknat till med ett panikryck o sett att ja slumrat 20 min för länge, ingen katastrof precis men det kunde lika gärna handla om en timme! Plus att själva grejen bara är så sjukt störande och inte jag!! La mobilen en bit ifrån mej igår men det var inte tillräckligt, UPPENBARLIGEN 

Så from imorn blir det gångavstånd till alarmet! =)

skönt, imorn e det första morgonen på lääänge ja inte ska upp o iväg i ottan utan va hemmakring på dagen med Valdez o Linnea. Vi ska ckecka av ytterliggare en grej på listan,  simma till en liten ö vid farsta strand. vi kommer frysa ihjäl antar ja men ja tänkte att om vi använder varann som flytvästar borde vi klara oss...eller??

Litet hjärta med stooor hjärna, eller tvärtom kanske ... 

//Antz

Beundransvärd släkt och vackra blommor

Jag är verkligen grymt bra på att stänga av mej själv, rent känslomässigt alltså. Inte i längden och inte alltid, men när något jobbigt händer vill jag typ skjuta upp lidandet tills den dagen jag måste ta i det. Denna dagen blev i fredags..

Jag vet att begravningar är till för att ta farväl och att gråta men jag ägnar största delen åt att fokusera på allt annat för att inte börja gråta. Denna gången var det svårt, Med 4 h sömn på 2 nätter i bagaget var jag nog allt annat än psykiskt stark när vi kom till kyrkan. Vill poängtera hur stolt jag kände mej för mina nära och kära då när jag satt där och försökte vara stark. De har haft det sjukt tufft under en lång tid och själv hade jag nog i deras ställe varit mer eller mindre ett vrak.

Min faster Ann-marie satt snett framför och jag vill så gärna bli som hon. Hon är mjuk och kärleksfull men ändå så satans stark!

Ofta har jag hört att vi är lika och vi två funkar bra ihop och jag älskar att förknippas med henne.
Men jag är för känslosam ibland tror jag så den där inre styrkan bara raseras om jag inte sätter på mej järnrustningen och spelar iskall. Men då låtsas jag ju stänga av allt vad känslor är och heter istället!
Hon har ju hittat en så underbar mix, vart ska jag leta för att hitta den tro....?

Hursomhelst så var begravningen fin och även om det blev ett till dygn med lite sömn är jag jätteglad att jag åkte ner. Att på riktigt ta farväl, trösta, bli tröstad och framför allt fatta.. 

Igår gjorde jag klart veckans inlämning till historian så idag var det underbart att gå ut i skogen, åka på picnic i Bromma (punkt på min o L´s lista), käka kulglass  och efter jobbet blev det 2 glas rosé med Sabina på "Mälarpaviljongen" Gottgott...

Nyladdning, imorn startar vi upp en ny och troligen "lättare" vecka med start på Tysta m 7.30 imorn..

PS/ Gerd, åh vad du kämpat hårt! jag kommer tänka på dej när jag ser på alla dessa blommor som smyckar vår värld, sov så gott/

Kram o hej
//Antz 

 

 

RSS 2.0