Myt eller verklighet

Vissa saker får du en gång inpräntat i huvudet och sedan sitter åsikten klistrad. Inte för att du fått den bevisad, utan mest bara för att!

 

När någon sa "Uppsala" till mej tänkte jag direkt, "Pelle Svanslös", "Domkyrkan" och CYKLAR!!

Kul om man skulle kläcka ur sej det till en Uppsalabo.. =) Typ som när folk säger till mej att alla Stockholmare e dryga eller att kustbor är mer eller mindre efterblivna och ovetandes om det mesta!

Fast faktiskt så måste jag försvara min nuvarande hemstad mer än mitt barndomshem i just den frågan.
Om man berättar för en Stockholmare att man är född på västkusten blir det en positiv reaktion och "nämen, det är ju så fint där o härliga människor mm!!"

När jag är nere på västkusten har jag däremot mer än 100 ggr fått höra "jasså du har gått o blivit-08!? Dom är så jävla dryga och tror de vet bäst men de fattar ingenting och de vet absolut  ingenting om hårt arbete!"

Åh, jag kan bli så jävla sur på sånt!!
De skulle bara veta innan de häver ur sej all skit, trångsynta jävlar!
Jag älskar mitt barndomshem och människorna där men ibland så...

Puff kommer ju från Älvsbyn och hon har berättat att det är samma sak för henne!
Jorå! Dessa gemytliga lugna och härliga människor, ja ni ser man ska inte dömma hunden efter håren ;)

Men åter till Uppsala, efter 4 v där tycker jag det är en jättemysig stad, det lilla jag hunnit se! (Hemköp har kanonbra frukt) ;) 

men jag har insett att allt inte krtsar kring Pelle svanslös som jag trodde som liten, sorglig upptäckt men det är sånt som hör till att lära sej när man passerat 20! Tycker inte heller att det är så upptrissat om den där kyrkan, vacker byggnad men ändå..kändes inte som att det var ett "måste" att besöka den precis..


CYKLARNA DÅ!?
Allvarligt, det är ingen myt, bor du i Uppsala och inte har nån cykel kan du ju lika gärna dra nånstans! =) skulle se till att ja hade cykel innan ja ens hade tak över huvudet om jag skulle flytta dit! haha..

Nu när detta snökaoset har härjat som värst tycker man att de borde låta dessa stackars cyklar vila, om inte annat för att undvika att slå ihjäl sej! Men nejnej, de cyklar ändå runt som galningar även om det inte är plogat ett endaste dugg! och är det fööör mkt snö cyklar de mitt i vägbanan där bilarna slirar runt! Bra där!!

Nej men förutom det så gillar jag stan som bara den, skulle nog kunna tänka mej att bo där, har ju träffat massa goa sköterskor nu på sjukhuset som jag vill träffa mer! =)

Vem vet i framtiden...?
Måste bara köpa en cykel först...

Trevlig söndag alla glada!!
//antz
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0